Grönsakspaté


Grönsakspaté med bönsallad (8-10port)

Morotspuré:
500g morötter
1 dl matlagningsgrädde (sojagrädde)
1,5 msk potatismjöl
2 ägg
salt och peppar
rosmarin (stött)

Koka morötterna och mixa sedan ihop allt till en puré.
Använd dig av en stavmixer eller matberedare.
Häll upp i en brödform

Spenatpuré:
250 g hackad spenat
1/2 dl matlagningsgrädde
1,5 msk potatismjöl
2 ägg
salt och peppar

Låt spenaten rinna av och kramar ur all vätska.
Kör allt i matberedare/stavmixer och häll över morotspurén.

Täck formen med ett smörpapper och låt patén gräddas i ca 1 timme.
ugn: 200 grader.

Bönsallad:
Stora vita bönor
Strimlad rödkål
Tomat
Pinjenötter
Soltorkade tomater
Gröna linser

(kan ev. lägga till lite bulgur om du vill ha mer kolhydrater i rätten)

Yoghurtsås:
2 dl matyoghurt
2-3 msk pepparrot (nyriven)
örtsalt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar