
Grönsakspaté med bönsallad (8-10port)
Morotspuré:
500g morötter
1 dl matlagningsgrädde (sojagrädde)
1,5 msk potatismjöl
2 ägg
salt och peppar
rosmarin (stött)
Koka morötterna och mixa sedan ihop allt till en puré.
Använd dig av en stavmixer eller matberedare.
Häll upp i en brödform
Spenatpuré:
250 g hackad spenat
1/2 dl matlagningsgrädde
1,5 msk potatismjöl
2 ägg
salt och peppar
Låt spenaten rinna av och kramar ur all vätska.
Kör allt i matberedare/stavmixer och häll över morotspurén.
Täck formen med ett smörpapper och låt patén gräddas i ca 1 timme.
ugn: 200 grader.
Bönsallad:
Stora vita bönor
Strimlad rödkål
Tomat
Pinjenötter
Soltorkade tomater
Gröna linser
(kan ev. lägga till lite bulgur om du vill ha mer kolhydrater i rätten)
Yoghurtsås:
2 dl matyoghurt
2-3 msk pepparrot (nyriven)
örtsalt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar