Raw food Pizza


Pizzabotten

2 dl krossade linfrön
2 dl solrosfrön, blötlagda minst 3 timmar
1 dl valnötter
2 tomater
2–3 soltorkade tomater
2 msk örter, t.ex. oregano, basilika
1 nypa havssalt eller bergssalt

Mal linfröna till mjöl i en elektrisk kaffekvarn. Lägg alla ingredienser i en mixer och kör till en degliknande konsistens. Tillsätt lite vatten eller en tomat om det behövs för att få knivarna att snurra. Tryck försiktigt ut degen till en botten på bakplåtspapper. Ställ pizzabottnen i torken, ca 10 timmar. Bottnen ska torka men ej bli stenhård. Det fungerar också att torka bottnen på låg värme i vanlig ugn.

Topping

1 dl osaltade cashewnötter
4 msk olivolja
1/2 kruka basilika
1 pressad citron
massor med svartpeppar
1 nypa havssalt
rucola, svarta oliver och cocktailtomater till topping

Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör till ”ost”. Bred osten på pizzabottnen och toppa med rucola, svarta oliver och halvtorkade cocktailtomater.


Renée Voltaire


För er som orkar prova denna, tveka inte. Den är sanslöst god !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar